Foto: Publicitātes foto
Vairāki desmiti privātpersonu un juridisko personu lūguši atdot ķirurga Jāņa Rozentāla ārstēšanai ziedoto - kopumā 15 tūkstošu eiro apmērā, informēja Austrumu slimnīcā.

Rozentāla ārstēšanai divu dienu laikā tika savākts 161 566 eiro. Aicinājumam ziedot atsaucās četri tūkstoši gan fizisko gan juridisko personu. Tā kā aknu transplantācija nebija nepieciešama, ārsts izplatīja paziņojumu, ka ziedojumus var saņemt atpakaļ.

"55 juridiskajām un fiziskām personām pēc viņu lūguma ziedojums ir atmaksāts par kopējo summu 15 282 eiro," piektdien pavēstīja Austrumu slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

No saziedotā 161 566 eiro ārstēšanās izdevumu segšanai izlietoti 6927 eiro. Pašlaik Rozentāls turpina ārstēšanos, viņam vēl būs nepieciešama rehabilitācija.

Rīgas Austrumu slimnīcas Atbalsta fonds ir saņēmis ziedotāju lūgumus par ziedojumu izlietošanu citām sabiedriskā labuma jomām 32 800 eiro apmērā. Slimu bērnu ārstēšanai un citām ārkārtas situācijām novirzīti 105 000 eiro, informē slimnīca.

Jau ziņots, ka ārstēšanās laikā Tartu universitātes slimnīcā Jāņa Rozentāla organisms izrādīja spēju pretoties nekrotiskajām izmaiņām aknās, un pamazām aknu funkcijas uzlabojās. Veicot papildus izmeklējumus, tika nolemts, ka neatliekama aknu transplantācija tomēr nebūs nepieciešama.

Valsts aknu transplantāciju neapmaksā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija nākamā gada budžetā prasīs papildus finansējumu, lai uzsāktu valsts apmaksātas aknu transplantācijas operācijas. Šāds pieprasījums tiks virzīts kā jaunā politikas iniciatīva. Pagaidām nav zināms, vai finansējumu izdosies iegūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!