Foto: LETA

Ventspils pilsētas dome šodien lēma piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaides vairākiem saimnieciskās darbības veicējiem viesnīcu, sporta, kultūras un citās nozarēs, skaidro pašvaldība.

Kopējā piešķirto atvieglojumu summa veido 57 300 eiro.

Nodokļa atvieglojumi par kopumā 22 100 eiro piešķirti deviņiem viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem, samazinot gada nodokļa summu par 50%. Nodokļa atvieglojumi piešķirti par nekustamajiem īpašumiem, kas tiek izmantoti Ventspils Piejūras kempinga, viesnīcu "Dzintarjūra", "Vilnis" un "Jūras brīze", olimpiskā centra "Ventspils"" viesnīcas, Ventspils Augstskolas tūristu viesnīcas, kā arī viesu namu "Kupfernams", "Muiža" un "Martas nams" darbībai.

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, NĪN atvieglojumi 90% apmērā piešķirti olimpiskajam centram "Ventspils" par sporta laukumiem un infrastruktūru.

Kultūras nozarē nodokļa atvieglojums 90% apmērā piešķirts SIA "Kurzemes filharmonija" par nekustamo īpašumu, kur darbojas teātra nams "Jūras vārti".

Atvieglojumu 70% apmērā saņēma arī SIA "Santa-Rema" par īpašumu, kur darbojas kinoteātris "Kino Rio", un pašvaldības SIA "Ventspils lidosta" par reģionālas nozīmes lidostas pakalpojumiem izmantoto īpašumu. Atvieglojums 90% apmērā piešķirts nekustamā īpašuma Kaļķu ielā 10, Ventspilī, īpašniekam par īpašuma daļu, kur darbojas publiskā pirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!