Foto: DELFI
Aktīvās ceļu būvdarbu sezonas laikā daudziem ceļiem tiek atjaunota asfalta seguma virsma, tāpēc šajos ceļa posmos noteikti ātruma ierobežojumi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi".

Uzņēmums norāda, ka ceļa segums tiek atjaunots, apstrādājot to ar bitumena emulsiju un granīta šķembām un ar veltni pieblīvējot, lai novērstu bedru veidošanos asfaltā. Šo metodi lietojot uz autoceļiem ar vidēju un zemu satiksmes intensitāti. Salīdzinot ar jaunas asfaltbetona virskārtas izbūvi, tā esot trīs reizes lētāka. Vienlaicīgi tā nodrošina arī autoceļa labu kalpošanu vismaz piecus turpmākos gadus, skaidro "Latvijas valsts ceļi".

Kvalitatīvam pārklājumam uz ceļa jāuzber vairāk šķembas nekā nepieciešams vienai kārtai. Vēlāk liekās šķembas novāc ar ceļa slaukāmo mašīnu. Lai no ātras braukšanas akmentiņi no pārklājuma neatlēktu un nebojātu automašīnas, šajā periodā tiek ieviesti ātruma ierobežojumi. Proti, pirmajā diennaktī pieļaujamais ātrums ir 30 kilometri stundā, bet nākošajās divās - 50 kilometri stundā. Savukārt ar 70 kilometriem stundā automašīnas var braukt aptuveni nedēļu pēc remontdarbiem.

Autovadītāji aicināti ievērot ātruma ierobežojumus, lai nepielipušās un nenoslaucītās šķembas neizsistu pretim braucošās vai pašu automašīnu stiklu. Uzņēmums norāda, ka ātruma ierobežojumus atceļ tikai pēc ceļa noslaucīšanas.

Tāpat uzņēmums norāda, ka nedēļas nogalē prognozētās augstās gaisa temperatūra dēļ atsevišķās vietās uz melnā seguma valsts autoceļiem var veidoties svīduma vietas un ceļš var slīdēt. VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" svīdumu vietas apstrādā, vienmērīgi nokaisot ar smilti vai sīkām šķembām vienā kārtā. Taču autovadītāji aicināti uzmanīties un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī par svīduma vietām uz valsts autoceļiem informēt Satiksmes informācijas centru. To var darīt, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Remontdarbu sezonā turpinās arī citi būvdarbi, tāpēc autovadītājiem jārēķinās, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Patlaban atsākti pērn sāktie tilta pār Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils-Babīte remontdarbi. Posmā tiks frēzēta un ieklāta asfalta virskārta, kā arī atjaunota tilta šuvju hermetizācija. Līdz ar to šoferiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem vismaz trīs nedēļas.

Tāpat arī uz vai no Tallinas ceļojošiem autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā. Būvdarbi turpinās uz Vidzemes šosejas (A2), uz Bauskas šosejas (A7), uz Liepājas šosejas (A9) un uz Vecpiebalgas ceļa (P30). Vēl būvdarbi turpinās arī Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!