Foto: F64
Vairākums Saeimas deputātu un darbinieku ir pret smēķētavu slēgšanu parlamenta telpās, informēja Saeimā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs ("Saskaņa") vēstulē Saeimas Prezidijam norāda, ka pēc bijušā Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Valda Zatlera iesnieguma par 60 vienpadsmitās Saeimas deputātu parakstītu apliecinājumu par brīvprātīgu piekrišanu atteikties no smēķēšanas Saeimas telpās un atteikšanos no Saeimā ierīkotajām smēķētavām komisija turpināja šī ierosinājuma izvērtēšanu 12.Saeimā.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija februārī sagatavojusi aptaujas anketu ar jautājumiem par Saeimas deputātu un darbinieku attieksmi un viedokli par sešdesmit 11.Saeimas deputātu iesniegumā izteiktajiem priekšlikumiem un nosūtīja to Saeimas Kancelejas direktoram Mārim Steinam ar lūgumu veikt Saeimas deputātu un darbinieku aptauju un savākto datu apkopojumu.

Pēc aptaujas veikšanas noskaidrojies, ka attiecībā uz smēķētavu slēgšanu Jēkaba ielā 11 un Jēkaba ielā 16 "pret" viedokli ir izteikuši lielākā daļa respondentu.

Tomēr atsevišķi deputāti izteikuši negatīvu viedokli par iespējamo smēķētavas ierīkošanu jaunajā Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!