Vairums partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcijas deputātu sola nesekot bijušā galvaspilsētas mēra Aivara Aksenoka piemēram un frakciju nepamest.
Vairums partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcijas deputātu sola nesekot bijušā galvaspilsētas mēra Aivara Aksenoka piemēram un frakciju nepamest.

Pagaidām Aksenoks ir vienīgais, kurš paziņojis par izstāšanos no JL Rīgas domes frakcijas, līdz ar to pagaidām tajā strādā desmit deputātu.

JL Rīgas domes frakcijas un Rīgas nodaļas valdes kopīgajā sēdē šodien nolemts, ka desmit domes frakcijas deputāti, kas ievēlēti no JL saraksta, turpinās darbu JL frakcijā, aģentūru, informēja frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

"Mēs paliekam uzticīgi JL ideāliem un turpināsim pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Aicinām arī citu pašvaldību ievēlētos JL deputātus sekot mūsu piemēram. No partijas aizgājušos biedrus aicinām atcerēties pašu parakstīto solījumu un nolikt deputātu mandātus," uzsver JL pārstāvji.

JL frakcijas deputāti Baiba Brigmane, Mārtiņš Greste, Modris Jaunups, Juris Zvirbulis, Dainis Kalns, kā arī Pulks noteikti norādīja, ka frakciju nepametīs.

"Noteikti nē," sacīja Brigmane. "Frakcijas pamešana nesaskan ar maniem mērķiem, un nav iemesla to darīt," norādīja Greste. "Nav man tādu plānu," atzina Zvirbulis. "Viennozīmīgi palikšu uzticīgs partijas ideāliem un frakciju nepametīšu," uzsvēra Jaunups.

Deputāte Laura Bulmane atzina, ka situācija esot jauna, tādēļ "jāsaprot, kas notiek, un vēl nekādu lēmumu ātri nevaru pieņemt".

JL frakcijas pārstāve Maija Stefane, kas agrāk bieži emocionāli aizstāvēja Aksenoku, spēja vien norādīt, ka "pagaidām komentāru nebūs". Savukārt deputāte Māra Marnauza aizbildinājās ar aizņemtību, tādēļ savu viedokli nepauda, bet ar deputātu Valdi Liepiņu sazināties neizdevās.

Jau ziņots, ka JL pametuši daudz politiķi, to vidū arī Aksenoks. Šādu frakcijas biedra soli deputāti vērtēja dažādi.

"Kad Aksenokam beidzās amatu pilnvaras, viņš pagāja malā no politikas, un nav brīnums, ka pameta frakciju," sacīja Zvirbulis.

Savukārt ļoti asi par Aksenoka "nodevību" izteicās deputāts Kalns. "Aksenoks partiju pameta kā pirdiens. Aksenoks ar savu soli pierādīja, ka JL viņam bija vajadzīgs amatu un naudas dēļ."

Bijušais Rīgas mērs norādīja, ka līdz ar izstāšanos no partijas pametīs arī Rīgas domes JL frakciju un darbosies kā neatkarīgais deputāts. "Politiku pagaidām neesmu nolēmis pamest, bet arī neesmu izlēmis, vai pievienoties kādai citai partijai," sacīja Aksenoks.

Tautas partijas (TP) domes frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš atzina: ja Aksenoks izteiktu vēlmi pievienoties TP frakcijai, šis priekšlikums tiktu nopietni izvērtēts. "Aksenoks ir cilvēks ar mugurkaulu un mums noderētu. Paskatīsimies, kā viņš sevi parādīs, darbojoties kā neatkarīgais deputāts," sacīja Krastiņš.

Savukārt Rīgas mērs Jānis Birks kā TB/LNNK frakcijas priekšsēdētājs norādīja, ka īpašas aktivitātes Aksenoka piesaistīšanai neveikšot, bet "TB/LNNK izskata ikviena deputāta priekšlikumus".

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Dinevičs pieļāva iespēju, ka šāds jautājums varētu tikt izskatīts nākamnedēļ frakcijas sēdē. "Par Aksenoka piesaistīšanu vispirms jāparunā ar partneriem," norādīja vicemērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!