Foto: LETA

Vairums Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) studentu pēc akadēmijas likvidācijas, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU), izvēlējušies studijas turpināt LU.

Kā pastāstīja RPIVA likvidācijas komisijas vadītājs Jānis Stonis, ir pabeigta studējošo apzināšana, noskaidrojot, kādā no izglītības iestādēm studenti vēlas turpināt studijas pēc RPIVA iekļaušanās LU.

Savas vēlmes izteikuši aptuveni 2600 studentu. Viens no studējošajiem izteica vēlmi studijas turpināt Liepājas Universitātē, bet vēl 85 - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Savukārt pārējie nolēmuši studijas turpināt LU, kas saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu pārņems RPIVA studiju programmas.

Patlaban tiek strādāts pie līgumu sagatavošanas, lai nokārtotu studentu pāreju uz kādu no izvēlētajām augstskolām, sacīja Stonis.

Jūlija sākumā plānota RPIVA akadēmiskā personāla pārņemšana, kam sekos arī vispārējā personāla pārņemšana. Tāpat līdz ar jūliju būšot sakārtota īpašumu nodošanas procedūra, lai nodrošinātu reflektantu uzņemšanu RPIVA filiālēs.

Kā ziņots, RPIVA beigs pastāvēt ar 1. oktobri. Marta beigās valdība pieņēma lēmumu likvidēt RPIVA, to pievienojot LU, kas pārņem RPIVA studentus, personālu, studiju programmas un citas saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!