Foto: stock.xchng

Aizvadītajā diennaktī slimnīcā nogādāti četri cilvēki, kuriem pēc ilgstošas uzturēšanās karstumā mediķi konstatējuši nopietnas veselības problēmas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama kādai 15 gadus vecai meitenei Vidzemē, kura ilgi atradusies saulē, kā arī piekarsušā un nevēdinātā dzīvoklī.

Veselības problēmas radušās arī kādam 33 gadus vecam vīrietim Zemgalē, kurš ilgstoši strādājis ārā, turklāt lietojis alkoholu.

Hospitalizēti arī divi Rīgas reģiona iedzīvotāji - 39 gadus vecs vīrietis ilgstoši uzturējies saulē, savukārt 61 gadu veca sieviete karstumā strādāja dārzā.

Pēc mediķu palīdzības vērsās vēl vairākas pārkarsušas personas, tomēr šo cilvēku hospitalizācija nebija nepieciešama. Sūdzības par veselības stāvokli radušās pēc ilgstošas uzturēšanās saulē, kā arī karstās telpās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD devies uz 1218 izsaukumiem, no kuriem 227 saistīti ar traumām.

Kā ziņots, vakar reģistrēts jauns 12.augusta Latvijas karstuma rekords - tas ir plus 34,5 grādi un fiksēts Piedrujā, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Tāpat vakar laboti maksimālās gaisa temperatūras rekordi 13 novērojumu stacijās. Iepriekšējie rekordi pārsvarā bijuši kopš 2002. gada 12. augusta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!