Foto: DELFI
Ziemassvētku vakarā un nakts sākumā Latvijā, galvenokārt Rīgas jūras līča piekrastes rajonos, kā arī Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā, gaidāmi ļoti stipri nokrišņi, kas var nest postījumus, brīdina sinoptiķi.

Stipri snigs un līs, taču gaisa temperatūra joprojām būs zem nulles, tādēļ veidosies spēcīgs apledojums, kas dažviet pat var pārraut elektrolīnijas un lauzt koku zarus, arī ceļi pārklāsies ar pamatīgu ledus kārtu. Savukārt Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā ļoti intensīvi snigs. Sniega sega tur pieaugs par aptuveni 20 centimetriem, un arī lielais sniega daudzums var lauzt koku zarus.

Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, austrumu, Latgalē arī dienvidaustrumu vējš, vietām brāzmās 10-13 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs no -3 līdz -8 grādiem, vienīgi Latgalē siltāks - ap +1..-2 grādiem.

Arī dienā ar pārtraukumiem turpinās gan snigt, gan līt, vienīgi Latgalē nokrišņu būs maz. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..-6 grādiem, Latgalē līdz +1 grādam.

Rīgā apmācies laiks, Ziemassvētku vakarā stiprs lietus un sniegs, veidosies pamatīgs apledojums, arī naktī un dienā gaidāmi nokrišņi. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī ap -5 grādiem, dienā līdz -2..-3 grādiem.

Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts brīdina, ka Igaunijā Ziemassvētku brīvdienās kopumā uzsnigs 20-30 centimetru svaiga sniega.

Jau vēstīts, ka stiprās snigšanas un atkalas dēļ uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" aicina Latvijas iedzīvotājus iespēju robežās atturēties no braukšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!