Foto: VUGD

Talsu novada Valdgales pagastā ugunsgrēka dzēšanas darbos kopumā cietuši seši glābēji, bet viens no ugunsdzēsējiem nogādāts slimnīcā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī uz ceturtdienu, 19. jūliju, pie mediķiem ar vieglākām traumām vērsušies pieci ugunsdzēsēji. VUGD pārstāve Inta Palkavniece Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica, ka glābēji noberzuši tulznas vai guvuši sasitumus, bet varējuši darbu turpināt.

Vēstīts, ka trešdien viens ugunsdzēsējs – glābējs cieta dzēšanas darbos un tika nogādāts slimnīcā.

Naktī turpinot dzēšanas darbus, VUGD izdevies daļēji ierobežot ugunsgrēka izplatību vairākās vietās. Taču joprojām ir vietas, kur liesmas turpina izplatīties. VUGD tehniku izvietojis visapkārt ugunsgrēka perimetram.

Dzēšanas darbos šobrīd iesaistīti vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji. Viņiem palīdzējis tas, ka naktī vējš pierimis – liesmas apdzēst bijis vieglāk un mazinājies arī sadūmojums.

Lai novērtētu situāciju no gaisa, piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, kas kopā ar VUGD darbinieku apsekos situāciju no putna lidojuma.

Trešdien Lietuva atsūtīja helikopteru ar ūdens maisiem. Dzēšanas darbos iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters.

VUGD šobrīd neprognozē, cik ilgi varētu turpināties dzēšanas darbi. Ja vējš pieņemsies spēkā, liesmas atkal var sākt izplatīties.

Jau ziņots, ka trešdien visas dienas garumā ugunsdzēsēji turpina plašā ugunsgrēka dzēšanas darbus. Ugunsgrēks izcēlās otrdienas pēcpusdienā Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēkā vairāk nekā 100 hektāru platībā deg kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā arī blakus esošais mežs.

VUGD informē, ka no 120 Stiklu iedzīvotājiem 70 piekrita evakuēties, bet vairāki atteicās. Šobrīd ciemā ir palikuši aptuveni septiņi iedzīvotāji. Dienests aicina iedzīvotājus klausīt operatīvo dienestu norādes un, ja nepieciešama evakuācija, tad evakuēties.

Tuvumā nav apdzīvotu vietu, kas varētu būt pakļautas dūmu iedarbībai, tāpēc citu apkaimes ciemu evakuācija, visticamāk, nebūs nepieciešama.

VUGD aicina iedzīvotājus nefilmēt ugunsgrēku ar droniem, jo tas var būt bīstami ugunsgrēka dzēšanā, jo tiek izmantoti helikopteri. Lai gan dzēšanā grib iesaistīties brīvprātīgie, ņemot vērā ļoti stipro piedūmojumu, liesmas var strauji mainīt savu virzienu, tāpēc brīvprātīgie tiek aicināti neriskēt ar savu veselību un tomēr neiesaistīties ugunsgrēka dzēšanas darbos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!