Foto: DELFI

Valdība otrdien apstiprināja Stradiņa slimnīcas projektu, kas saistīts ar lielā projekta statusu un iespējām apgūt pieejamo Eiropas finansējumu, informēja Ministru kabinetā.

Slimnīca ir iesniegusi Veselības ministrijai izvērtēšanai un virzīšanai iesniegšanai Eiropas Komisijā projektu par kopējām izmaksām 86 211 665,15 eiro, no kurām 24 miljoni ir ERAF finansējums, bet 11,6 miljoni valsts budžeta finansējums. 44 miljoni ir valsts galvotais kredīts, bet seši miljoni slimnīcas finansējums.

Bija nepieciešams papildināt MK noteikumus ar nosacījumiem par lielā projekta īstenošanu un uzraudzību un atšķirību starp ERAF projektiem un lielo projektu.

Veselības ministrijas grozījumu mērķis ir nodrošināt Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas jaunā A korpusa 1. kārtas izveidei nepieciešamo finansējumu, neieturot 10% noslēguma maksājumu, un iespēju deklarēt Eiropas Komisijai attiecināmos izdevumus maksimāli iespējamā apjomā, ko finansējuma saņēmējs ir veicis līdz 2015.gada beigām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" A korpusa 1. kārtas izveides projektu ietvaros.

Ministrijai ir uzdots sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru nodrošināt kontroli pār slimnīcas jaunā A korpusa 1. kārtas būvniecības pabeigšanu un telpu aprīkošanu atbilstoši lielā projekta iesniegumam termiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!