Foto: LETA

Valdība otrdien, 6. maijā sēdes slēgtajā daļā nolēmusi piešķirt vairāk nekā 600 000 eiro Latvijas Televīzijai (LTV), kas šo naudu varēs izmantot, lai uzlabotu krievu valodā pārraidītās programmas.

Par to pēc valdības sēdes žurnālistus informēja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), piebilstot, ka valdība gan nav lēmusi par to, kurām tieši programmām tiks atvēlēts papildu finansējums.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants aģentūrai LETA norādījis, ka piešķirtā summa - vairāk nekā 682 tūkstoši eiro paredzēta krievu valodā veidotā satura uzlabošanai gan Latvijas Televīzijā, gan Latvijas Radio un sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv".

"Delfi" jau informēja pirms mēneša valdība vienojās piešķirt finansējumu, lai jau šogad nodrošinātu krievu valodā raidošā Latvijas Radio 4 pieejamību Krievijas un Baltkrievijas pierobežā mītošajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc iepazīšanās ar Kultūras ministrijas sagatavoto ziņojumu par Latvijas informatīvās telpas aizsardzību.

Lai nodrošinātu krievu valodā runājošo cilvēku iecienītā Latvijas Radio 4 apraidi vietās, kas atrodas Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, ik mēnesi būs nepieciešami aptuveni 6000 eiro, liecina atbildīgo ministriju aprēķini. Patlaban apraides nodrošināšana nav iespējama tehnisku iemeslu dēļ. Šo šķēršļu novēršanai būšot nepieciešami vairāki mēneši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!