Foto: LETA

Ja Jaunā konservatīvā partija (JKP) nākamajā Saeimas sasaukumā varēs veidot valdību bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Saskaņa", tie būs īsti tiesiskuma svētki, žurnālistiem pauda JKP Rīgas vēlēšanu apgabala līdere Juta Strīķe.

Strīķe uzstāja, ka tieši bez ZZS un "Saskaņas" politiskais spēks varēs virzīt visas nepieciešamās reformas tieslietu un iekšlietu nozarēs.

JKP līderis un premjera amata kandidāts Jānis Bordāns uzsvēra, ka atšķirība starp ZZS un "Saskaņu" ir maza. Taču, lai gan ar "Saskaņu" politiskais spēks ir novilcis "sarkano līniju", ar ZZS tas nav darīts.

Bordāns akcentēja, ka starp abām partijām ir atšķirība, piemēram, kādu dažādu kļūmīgu iemeslu dēļ vēlētāji par tām balso. Tāpat starp ZZS un "Saskaņu" ir atšķirība atsevišķos politiskos uzstādījumos.

"Mēs ceram, ka vēlētājs ievēlēs tā, ka mums nebūs jārunā ar ZZS. Mēs aicinām vēlētāju nebalsot par ZZS, lai visas pārējās latviskās partijas, Latvijai lojālās partijas var veidot koalīciju. Bet vislabāk, ja šo koalīciju var veidot viena lielākā, spēcīgākā Latvijas partija," norādīja politiskā spēka līderis. Viņš gan piebilda, ka, ja būs spiesti, ar ZZS sarunas vedīs.

Tāpat Bordāns pauda, ka patiesībā tieši citi politiskie spēki velk "sarkanās līnijas" pret JKP. Piemēram, Nacionālās apvienības un ZZS vadības. "Viņi pret mums ir novilkuši "sarkano svītru". Viņi nevis tikai pret mums, viņi pret visu sabiedrību ir novilkuši "sarkanās svītras". Šiem kungiem nāksies rēķināties [ar mums] un viņiem būs jādomā, kā viņi tiks pie galda, kuru veidosim mēs un pie kura mēs sēdēsim, lai viņi par to domā," skaidroja Bordāns.

Par iespējamo sadarbību ar "KPV LV" Bordāns runā izvairīgi, norādot, ka par to lems vēlētāji. Viņš gan atzina, ka pēdējā laikā šī partija izceļas ar "konservatīvo" apmelošanu. Šī nodarbe JKP ir ļoti izbrīnījusi.

"Strādāt vai nestrādāt [abām partijām kopā], to pateiks vēlētāji, acīmredzot, [Alda] Gobzema kungam nāksies atvainoties kaut kad, ja viņi vispār tiks Saeimā. Es domāju, ka viņš varētu atvainoties kaut rīt," domās dalījās JKP līderis.

Ziņots, ka no JKP Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru startēs Rīgas domes (RD) deputāte Strīķe, savukārt partijas priekšsēdētājs un RD deputāts Bordāns būs līderis Vidzemē.

Kurzemes lokomotīve būs RD deputāts Juris Jurašs, kurš arī ir politiskā spēka labklājības un veselības ministra kandidāts.

Zemgalē saraksta līderis būs RD deputāts un finanšu ministra amata kandidāts Krišjānis Feldmans, savukārt Latgalē ar pirmo numuru startēs literatūrzinātniece Ilga Šuplinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!