Foto: F64

Ministru kabinets (MK) otrdien lems par atkārtota konkursa izsludināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam, liecina valdības dienas kārtība.

Pieteikumus amatam pretendenti varēs iesniegt Valsts kancelejā līdz 28. martam.

Pretendentu atlase un vērtēšana plānota divās kārtās. Pirmajā kārtā tiks veikta pretendentu atlase, pārbaudot viņu formālo atbilstību KNAB likuma noteiktajām obligātajām prasībām, izvērtējot pretendentu iesniegtos dokumentus un kompetento iestāžu atzinumus.

Otrajā kārtā tiks vērtēta pretendenta kvalifikācija un nepieciešamā pieredze un zināšanas. Tāpēc komisija veiks pārrunas ar pretendentiem. Komisija lūgs pretendentus sniegt savu redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un attīstību, valsts pārvaldi un tiesību aizsardzības sistēmu.

Pēc visu pretendentu izvērtēšanas komisija pieņems lēmumu iesniegt premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) priekšlikumu par tā pretendenta vai pretendentu kandidatūras virzīšanu izskatīšanai MK sēdē vai arī ieteiks valdībai atkārtoti izsludināt konkursu, ja tiks noraidīti visi pretendenti.

KNAB priekšnieka amata pretendentu atlasi veiks komisija, kuru vadīs Valsts kancelejas direktors. Komisijā piedalīsies arī ģenerālprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Drošības policijas priekšnieks, kā arī pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalīsies ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Ziņots, ka pirmais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu noslēdzās bez rezultātiem. Lai gan konkursā bija pieteikušies desmit pretendenti, tostarp līdzšenējais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, neviens no tiem neatbilda noteiktajiem kritērijiem, lai tiktu virzīts konkursa otrajai kārtai.

Pēc neveiksmīgā konkursa Saeima lēma atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā KNAB priekšnieka amata pretendentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!