Foto: LETA
Valdībai otrdien, 22.jūlijā, būs jālemj, vai atļaut Latvijas karavīriem piedalīties septembrī paredzētajās mācībās Ukrainā, liecina valdības darbakārtība.

No 11.septembra līdz 28.septembrim Ukrainā norisināsies ASV armijas Eiropā organizētās militārās mācības "Rapid Trident 2014".

Apvienotajās sauszemes un gaisa spēku mācībās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Bulgārijas, Kanādas, Dānijas, Čehijas, Vācijas, Lielbritānijas, Latvijas, Polijas, Spānijas, Grieķijas, Rumānijas, ASV, Turcijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas.

Mācības tiek organizētas, lai paaugstinātu reģionālo stabilitāti un drošību, stiprinātu partneru sadarbības spējas, veicinātu savstarpējo uzticību, vienlaikus pilnveidojot savietojamību starp ASV, Ukrainas un partnervalstu bruņotajiem spēkiem.

Mācības ļaus pilnveidot NATO un valstu, kas piedalās programmā "Partnerattiecības - mieram", savstarpējo sadarbību.

Saskaņā ar likumu lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārvalstīs, kuras nav NATO vai Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņem Ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!