Foto: Publicitātes attēli

Saeima trešdien, 20. jūnijā, galīgajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, nosakot uzdevumu Ministru kabinetam (MK) izstrādāt priekšlikumus par to, kā turpmāk būtu nosakāmas atzīmējamās dienas.

MK uzdots izvērtēt spēkā esošo regulējumu par svētku, atceres un atzīmējamām dienām un izstrādāt priekšlikumus par to, kā turpmāk būtu nosakāmas un kādos normatīvajos aktos iekļaujamas svētku, atceres, atzīmējamās un citas svinamās dienas.

Valdībai šis uzdevums būs jāīsteno līdz 31. decembrim.

Tāpat Saeima otrdien vēsturiskā nozīmīguma vārdā par atzīmējamo dienu likumā noteica Latgales kongresa dienu 27. aprīli. Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija iepriekš pauda atbalstu gan šīs atzīmējamās dienas noteikšanai, gan reizē atlika vairāku jaunu atzīmējamo dienu ieviešanu.

Kā ziņots, līdz MK priekšlikumu saņemšanai komisija atlikusi lemšanu par Sporta dienas, Latvijas Aviācijas dienas, Latvijas Karavīru dienas, Autotransporta darbinieku dienas, Zinātnes dienas un Starptautiskās sociālā darba dienas noteikšanu par atzīmējamām dienām.

Tāpat atbildīgā komisija atlikusi lēmumu par Skolotāju dienas datuma maiņu, par ko neapmierinātību jau paudusi Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!