Foto: Shutterstock

Ministru kabinets otrdien slēgtā sēdē nolēma izdod Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) Egiju Kuku, kura tiek vainota medicīnas izglītības dokumentu viltošanā ASV, žurnālistus pēc valdības sēdes informēja Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

Viņš klāstīja, ka sieviete un viņas kādreizējais dzīvesbiedrs tiek vainoti medicīnas izglītības testa jautājumu nelikumīgā ieguvē un izmantošanā. Proti, Kuka, ASV kārtojot testu licences ieguvei darbam ASV rezidentūrā, testa jautājumus nofilmējusi. Šie jautājumi vēlāk izmantoti sievietes kopā ar dzīvesbiedru ASV izveidotajā fiktīvajā medicīnas izglītības iestādē, kur jaunajiem censoņiem piedāvāts fiktīvs eksāmens un un fiktīva licence darbam ASV.

Pērn beigās saņemts ASV lūgums izdot sievieti tiesāšanai ASV. 1973.gadā dzimusī sieviete šobrīd strādājot kādā lielveikalu tīklā par pārdevēju un jebkurā laikā ir gatava doties uz ASV izciest sodu par izdarīto. Viņa visu nožēlojot, ir sadarbojusies ar izmeklēšanas iestādēm, skaidroja TM valsts sekretārs.

Pēc viņa teiktā, sievietei par ASV padarīto draudētu 20 gadu cietumsods, bet, ņemot vērā, ka viņa nožēlo visu un ir sadarbojusies ar izmeklētājiem, tad viņai ASV cietumā būs jāizcieš vien viens gads. Fiktīvās shēmas galvenais organizators bijis sievietes dzīvesbiedrs, kurš ir pazudis bez pēdām, piebilda Lazdovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!