Apbalvojumu par ievērojamiem sasniegumiem turpmāk saņems arī tie skolēni un studenti, kas guvuši ievērojamus panākumus starptautiskos profesionālās izglītības meistarības sacensībās, otrdien, 16.septembrī, lēmusi valdība.

Ministru kabineta diplomu un naudas balvu turpmāk, līdzīgi kā vispārējās izglītības starptautisko olimpiāžu uzvarētāji, saņems arī starptautisko jauno profesionāļu meistarības konkursu uzvarētāji.

Apbalvot varēs profesionālās izglītības audzēkņus un absolventus, kas piedalījušies un ieguvuši medaļas pasaules vai Eiropas mēroga konkursos, kā arī nozaru speciālistus, kas konkursu sagatavošanas posmā pilnveidojuši konkursantu profesionālās prasmes.

Noteikumi arī paredz apbalvot studentus, kuri ieguvuši godalgotas vietas studentu starptautiskajos konkursos un sacensībās.

Latvijas studenti vairākkārt guvuši ievērojamus rezultātus savas nozares sacensībās un konkursos. Piemēram, aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes studenti triumfēja pasaules lielākajās atklātajās robotikas sacensībās "RoboGames" Sanmateo, Kalifornijā, izcīnot trīs zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!