Foto: DELFI
Valdība otrdien, 9.septembrī, piešķīra 229 771 eiro remontdarbiem Latvijas vēstniecības kompleksā Krievijā.

Valdības dokumentos norādīts, ka līdzekļi paredzēti no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē budžeta. Tāpat minēts, ka darbi tiks veikti viesu namam "Tālava" Maskavā, kas ietilpst Latvijas vēstniecības Krievijā kompleksā.

"2015.gada pirmajā pusgadā, kad Latvija būs ES Padomes prezidējošā valsts, kā Latvijā, tā arī diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs būtiski palielināsies dažāda līmeņa publisko pasākumu skaits. Īpaša loma Latvijas, kā ES prezidējošās valsts, rīkotajiem pasākumiem būs Latvijas vēstniecībā Krievijā saistībā ar saspringto situāciju ES un tās sabiedroto attiecībās ar Krieviju, kas izveidojusies Krievijai īstenojot Krimas aneksiju un bruņotā konflikta eskalāciju Ukrainas Austrumu reģionos," skaidrots valdības dokumentos.

Viesu nama "Tālava" ēkas rekonstrukcija Maskavas vēsturiskajā centrā, Čapligina ielā 3 vairākkārt tiek atlikta. Ēka pašlaik ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, un remonts tajā nav veikts kopš viesu nama būvniecības 1989. gadā. Jau ilgāku laiku ir identificētas problēmas gan ar apkures, gan ūdens, gan citām inženierkomunikācijām, skaidro Ārlietu ministrija (ĀM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!