Foto: LETA

Par spīti "Vienotības" kritiskajai nostājai, Ministru kabinets trešdien skatīs nodokļu reformas pamatnostādnes, pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Koalīcijas partiju sēde trešdien notika vien pāris stundas pirms valdības sēdes, tajā tika diskutēts par nodokļu reformas pamatnostādnēm. Kučinskis pēc sēdes žurnālistiem norādīja, ka aicina "Vienotību" identificēt problēmjautājumus, kas partiju neapmierina pamatnostādnēs. Viņš uzsvēra, ka nest reformu paketi uz Saeimu var tikai tad, ja ir viss koalīcijas partiju atbalsts.

"Vienotības" pārstāvis Edvards Smiltēns uzsvēra, ka pamatnostādnēm jābūt balstītam zinātnē, nevis reliģijā. Viņš pārmeta, ka pamatnostādnēs nav skaidrs, kur tiks rasti līdzekļi veselības aprūpes jomai. Partijas pārstāvis skaidroja, ka "jēga strādāt ar šo reformu" ir, bet tā ir būtiski jāuzlabo.

Plānots, ka "Vienotības" ministri trešdien valdības balsojumā par nodokļu reformas pamatnostādnēm nepiedalīsies vai neatbalstīs, apliecināja Smiltēns.

Vēstīts, ka otrdien pēc tikšanās ar Kučinski "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa paziņoja, ka partija neatbalstīs nodokļu reformas pamatnostādnes.

"Vienotība" uzsvēra, ka FM piedāvājumā nav ietverti risinājumi ne finansējuma nodrošināšanai veselības aprūpes sistēmai, ne sociālās apdrošināšanas sistēmas ilgtspējai un sociālā budžeta stabilitātei, kā arī pastāvīga finansējuma nodrošināšanai valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanai. Tāpat dokumentā nav atrodams atbalsts virzībai uz vispārējās un augstākās izglītības konkurētspēju, norādīja partijā.

Aprīlī Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem nodeva nodokļu reformas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam projektu. FM cerēja tās izskatīt un atbalstīt Ministru kabineta sēdē jau aprīļa izskaņā, tomēr "Vienotības" dēļ šī jautājuma izskatīšana tika pārcelta uz trešdienu, 3. maiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!