Foto: LETA
Valdību veidojošās partijas trešdien parakstījušas valdības deklarāciju un koalīcijas sadarbības līgumu.

Abus dokumentus parakstīja "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNKN) līderi. Valdības deklarāciju parakstīja arī topošie ministri.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) uzsvēra, ka jaunās valdības virsmērķis ir cilvēku labklājības uzlabošana Latvijā, savukārt trīs galvenie virzieni - tautsaimniecības izaugsme, cilvēku un ģimeņu dzīves kvalitātes uzlabošana, kā arī drošība.

Valdības deklarācijā norādīts, ka valdības darba rezultātā Latvijas iedzīvotāju veselīgi nodzīvoto mūža gadu skaits 2017.gadā sasniegs 56 gadus vīriešiem un 60 gadus sievietēm.

Deklarācijā teikts, ka koalīcijas partijas ir vienojušās izveidot valdību, kura turpinās iepriekšējās valdības iesākto politiku, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, fiskālās atbildības un makroekonomiskās stabilitātes, ilgtspējas, sociālās un teritoriālās solidaritātes, kā arī nozaru sadarbības principiem, nodrošinot regulāru dialogu ar sociālajiem partneriem un pilsonisko sabiedrību.

Otrdien līdzšinējā valdība iesniedza demisijas rakstu Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kurš nekavējoties nosūtīja vēstuli Valsts kancelejai, nominējot līdzšinējo Ministru prezidenti Straujumu vadīt arī jauno valdību.

Plānots, ka "Vienotību" jaunajā valdībā pārstāvēs Ministru prezidente Laimdota Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, izglītības un zinātnes ministre pašreizējā "Iespējamās misijas" vadītāja Mārīte Seile.

Zaļo un zemnieku savienību jaunajā valdībā pārstāvēs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Nacionālajai apvienībai jaunajā valdībā būs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!