Valmieras rokfestivāla apmeklētāji no alkoholiskajiem dzērniem varēs dzert tikai alu, ar ko festivāla norises vietā tirgosies pasākuma organizētāji.
Iedzertgribētājiem būs jāsamierinās tikai ar uzņēmuma "Aldaris" ražoto "Zelta alu", BNS pastāstīja viens no festivāla organizētājiem Aigars Krēsla.

Savukārt pie festivāla ieejas tirgot alkoholu Valmieras reģiona patērētāju biedrībai (VRPB) neatļāva Valmieras dome, BNS uzzināja Valmieras domē.

Diskusijas domes sēdē izvērtās par to, kur atļaut tirgot alkoholu - pirms vai pēc biļešu pārdošanas kasēm, jo VRPB un festivāla organizētāju pārstāvji konkrēti nezināja, kur atradīsies tirgotava.

Pēc diskusijām un vairāku deputātu priekšlikumu apsvēršanas vairākums domnieku nolēma neļaut VRPB tirgoties ar alkoholu pirms festivāla ieejas. VRPB atļauts tirgoties ar alkoholu "izlejamā veidā" aiz ieejas biļešu pārdošanas kasēm, nolēma dome.

Taču Krēsla BNS pastāstīja, ka VRPB festivāla teritorijā varēs tirgoties tikai ar pārtikas precēm un bezalkoholiskiem dzērieniem. Jau minēts, ka "vienīgais dzēriens ar grādiem būs "Zelta alus"", ko Krēsla neuzskata par alkoholu - ar to tirgosies festivāla organizētāji.

Apmeklētāji, iegājuši festivāla teritorijā, to vairs nevarēs atstāt. Ja to tomēr vēlēsies darīt, par ieeju būs jāmaksā vēlreiz. Krēsla paskaidroja, ka tā ir ikgadēja festivāla prakse drošības apsvērumu un iekšējā tirgus aizsardzības dēļ. "Ārpusē parasti iet tikai tāpēc, lai nopirktu alkoholu," teica Krēsla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!