Valsts prezidentei ceturtdien nosūtīta atklāta vēstule ar 937 valmieriešu parakstiem, kas atbalsta Valmieras domes lēmumu par alkohola nakts tirdzniecības ierobežošanu.
Otrdien un trešdien valmieriešiem bija iespēja parakstīties zem atklātas vēstules Valsts prezidentei, kurā pausts atbalsts Valmieras domes alkhola tirdzniecību ierobežojošajam lēmumam. Parakstu vākšanas iniciatore Benita Krūmiņa pastāstīja, ka divu dienu laikā parakstījušies 937 valmierieši.

Pirmajā dienā savākti vairāk nekā 100 paraksti. Krūmiņa to skaidro ar informācijas trūkumu vietējos masu saziņas līdzekļos. Toties otrajā parakstīšanās dienā bijusi ļoti liela atsaucība no iedzīvotāju puses. "Vēl šodien cilvēki nāca uz informācijas centru un vēlējās parakstīties," teica Krūmiņa.

Īsā laika periodā Valmieras rajona centrālajā slimnīcā savākti 110 paraksti. Krūmiņa norādīja, ka lielākoties zem vēstules parakstījušies jauni cilvēki.

Vēstulē prezidentei pausts atbalsts Valmieras domes alkohola nakts tirdzniecības ierobežošanas lēmumam un nosodījums īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās Jāņa Krūmiņa nostājai.

Valmierieši vēstulē aicina arī prezidenti atbalstīt alkohola tirdzniecības ierobežošanu.

Vairākkārt vēstīts, ka Krūmiņš iepriekš pārmetis Valmieras domei alkohola tirdzniecības ierobežošanu pilsētā. Viņš uzsvēris pašvaldības beztiesiskumu alkohola tirdzniecības ierobežošanā un lika sniegt paskaidrojumu triju dienu laikā.

Valmierā no šā gada 1.februāra aizliegta alkohola mazumtirdzniecība naktī. To var iegādāties vienīgi bāros, kafejnīcās un restorānos. Alkohola tirdzniecība naktī aizliegta arī Olainē, Jelgavā un Ķekavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!