Foto: LETA

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta ceturtdien par labu bijušajam policistam Jurijam Kreslovam no valsts piedzina 2000 latu morālā kaitējuma kompensāciju par Ģenerālprokuratūras pirms 10 gadiem izplatītajām ziņām, ka Kreslovs saistīts ar spirta biznesā iesaistītā Daiņa Peimaņa, Normunda Rijkura, Arņa Šķestera slepkavību un Māra Millera slepkavības mēģinājumu.

Spirta biznesa pārstāvis "Jaunpagasts plus" prezidents Peimanis ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots 2000.gada 15.decembra rītā. Uzņēmējs atradās savā automašīnā ceļā uz Rīgu. Pret Peimaņa slepkavības izpildītāju Rijkuri krimināllieta tika izbeigta, jo viņš tika nošauts neilgi pēc Peimaņa slepkavības.

Kalsnavas spirta rūpnīcas faktiskais līdzīpašnieks Šķesteris tika nogalināts 1999.gadā 14.oktobrī ap plkst.20 Rīgā, iepretim Kalpaka bulvāra 9.namam ar vienu šāvienu galvā un otru - krūtīs. Ar spirta biznesu saistīto uzņēmēju Milleru mēģināja noslepkavot 1999.gada 15.novembrī bārā "Daiļā impērija" Rīgas centrā, taču viņš uzbrukumā izdzīvoja.

Prokuratūra 2002.gada martā paziņojumā presei norādīja, ka, izmeklējot Peimaņa, Rijkura un Šķestera slepkavības un Millera slepkavības mēģinājumu, "Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra vakar veica virkni izmeklēšanas darbību, tostarp kratīšanas vairākās firmās un personu dzīvesvietās. Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra sadarbībā ar Drošības policiju ir aizturējusi Kreslovu, lai pārbaudītu vairākus apstākļus, kas norāda uz viņa iespējamo saistību ar minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem".

Šīs ziņas AT ceturtdien atzina par Kreslova godu un cieņu aizskarošām un uzdeva valstij Ģenerālprokuratūras personā maksāt viņam 2000 latu morālā kaitējuma atlīdzību.

Kreslovs bija lūdzis no valsts piedzīt kopumā 90 000 latus par viņam nodarīto kaitējumu, norādot, ka ar prokuratūras oficiālo paziņojumu aizskarti viņa gods un cieņa, jo ar slepkavībām viņš nav saistīts. Viņš uzskatīja, ka informācijas dēļ. Ko medijos izplatījusi prokuratūra, viņš nav varējis turpināt darboties uzņēmumā, kura dibināšanā bija piedalījies, portāls "Delfi" uzzināja AT.

AT ceturtdien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā vēl var pārsūdzēt AT Senātā.

Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka Kreslovs bija iesaistīts prokurora Staņislava Nazarova kukuļņemšanas lietā, jo bijušais prokurors tika aizturēts tieši par kukuļa - 50 000 ASV dolāru - prasīšanu no Kreslova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!