Foto: LETA

No valsts līdzekļiem tiks apmaksātas studijas Latvijā 15 jauniešiem no Ukrainas, pirmdien, uzrunājot Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēnus, sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

"15 Ukrainas bērniem tiks apmaksātas mācības augstskolā. Tas ir svarīgi, lai pēc tam viņi atgrieztos [dzimtenē]," viņa teica.

Straujuma žurnālistus informēja, ka pirmdien Ministru kabineta komitejā pieņemts pamatnostādņu projekts par iekļaujošo nodarbinātību no 2015. līdz 2020.gadam, kas paredz Ukrainas jauniešu sagatavošanu darbam Latvijā. "Tas ir tas, ko Ukrainas puse grib - jauno speciālistu sagatavošanu," viņa pauda.

Izglītība un sava pieredze ir lietas, ko Latvija var dot Ukrainai, pārliecināta valdības vadītāja.

"Protams, arī tehniskās lietas, bet es domāju, ka tas ir visvairāk nepieciešamais - izglītoti cilvēki un cilvēki, kas ir izgājuši cauri šim [mācību] procesam Latvijā," sacīja Straujuma.

Ministru prezidente pirmdien apmeklēja Rīgas Ukraiņu vidusskolu un uzdāvināja arī grāmatu par Maidanu, kā arī ukraiņu kalendāru. Viņa skolēniem un skolotājiem atzina, ka nedēļas nogalē Kijevā, kur norisinājās Maidana gadadienas pasākumi, sajūtas bija "pietiekoši nomācošas".

"Ir grūti saprast, kāpēc, kā vārdā 21.gadsimtā ir jānogalina cilvēki, bērni. Vai tā ir ietekmes kāre vai varas kāre kādam, kompleksi, kas liek 21.gadsimtā Eiropas centrā atņemt kādu gabalu zemes citai zemei," teica Straujuma.

Pie vidusskolas durvīm premjeri sagaidīja skolēni - 15 gadus vecais Vladislavs, kurš Latvijā dzīvo astoņus gadus, kā arī 16 gadus vecā Vladislava, kura Latvijā ir piedzimusi.

Jau ziņots, ka premjere Rīgas Ukraiņu vidusskolu apmeklēja pēc vizītes Kijevā, kur notika Maidana gadadienas pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!