Foto: LETA

Latvijā brūk ne tikai ceļi, bet arī izglītības iestādes, otrdien intervijā LNT rīta raidījumam "900 sekundes" sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis.

Viņš norādīja, ka būtisko defektu un bīstamā stāvokļa dēļ daļēji slēgtas trīs izglītības iestādes - Latvijas Biznesa koledža Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 25, abas Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas ēkas un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija Saharova ielā. Druķis raidījumam norādīja, ka par Pļavnieku ģimnāzijas ēkas bīstamo stāvokli ir informēts ēkas īpašnieks. Vienlaikus viņš norādīja, ka par skolu stāvokli un dzīvojamo ēku pārbaudēm atbildīgas ir pašvaldības.

Savukārt Rīgas domes Īpašuma departamenta vadītājs Oļegs Burovs raidījumam atzina, ka Pļavnieku ģimnāzijā ir konstatētas plaisas, taču tās neesot bīstamas. Burovs norādīja, ka skolas ēku var lietot.

Būvniecības biroja vadītājs norādīja, ka valsts būvuzraugs sagaida no pašvaldībām šādu pārbaužu veikšanu, jo to paredzot likums. Tāpat būvuzrauga redzeslokā esot arī Mežaparka estrāde. Druķis norādīja, ka vēl šogad birojs veiks pārbaudes un sniegs savu atzinumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!