Foto: F64
Svētdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina apledojuma veidošanās, informē Latvijas Valsts ceļi.

Vietām Kurzemē un Vidzemē ir migla ar redzamību 500 - 1000 metri, bet gaisa temperatūra no 0 līdz +2 grādiem.

Rīgas apkārtnē, Ainažu un Bauskas virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visa maršruta garumā. Siguldas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga - Raunas pagrieziens. Valmieras virzienā autoceļš apledojis un brauktuves tiek kaisītas posmā Braslas tilts – Strenči.

Daugavpils virzienā autoceļi apledo posmos Rīga – Lielvārde, Daugavpils – Pāternieki, Varakļāni – Terehova, Grebņeva – Špoģi un uz Rēzeknes apvedceļa. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Jelgavas virzienā autoceļš apledojis un brauktuves tiek kaisītas posmā Rīga – Jelgava, bet Liepājas virzienā autoceļš vietām apledojis posmos Rīga – Kalnciems, Apšupes krustojums – Annenieki un Skrunda – Grobiņa. Ventspils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga – Tukums un Strazde - Usma. Brauktuves šajos posmos kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus valsts lielākajā daļā, tur brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiāliem. Apmierinoša braukšana ir Jelgavas, Dobeles, Saldus, Ventspils, Jēkabpils, Daugavpils, Alūksnes un Gulbenes apkaimēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!