Foto: DELFI

Patlaban valsts pārvaldē ir katastrofāla kadru mainībai, atsevišķās ministrijās un iestādēs tai sasniedzot pat 20%, pirmdien intervijā Latvijas Radio savu viedokli paudis jaunais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Turklāt pēc jaunā Valsts kancelejas vadītāja domām lielās kadru mainības iemesls neesot tikai atalgojums. Kriviņš norādīja, ka runa varētu būt arī par iestāžu vadītāju attieksmi pret cilvēkiem.

"Ļoti daudzās ministrijās un iestādēs kadru mainība ir pie 20%. Tā absolūti nav normāla situācija. Mēs zaudējam tos cilvēkus, kuros valsts ir ieguldījusi samērā lielus līdzekļus, viņus apmācot," Latvijas radio sacīja Krieviņš. Valsts amatpersona skaidroja, ka "investīcija vadītājos ir viena no būtiskām lietām".

Runājot par atalgojumu, Krieviņš minēja, ka algas valsts iestādēs esot izlīdzinātas, bet ir bonusu sistēma par papildu ieguldījumu. Finanšu ministrijai būtu jānosaka efektivitātes princips, proti, kļūstot efektīvākam, nauda var tikt izmantota darbinieku motivācijai vai apmācībām.

Jau ziņots, ka Krieviņš neizslēdz, ka pēc tam, kad viņš sāks pildīt jaunos pienākumus, ir iespējamas izmaiņas viņa vadītajā komandā.

Lai Valsts kanceleju izveidotu par spēcīgāko valdības centru Baltijā, ir nepieciešama spēcīga komanda, kā izveide būs viens no viņa uzdevumiem jaunajā amatā, iepriekš atklāja Krieviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!