Foto: LETA
Sveicot skolēnus, viņu vecākus, studentus un skolotājus, valsts pirmās personas mudina bērnus un jauniešus izmantot iespējas un vēl prieku un gandarījumu.

"Ikviens 1.septembris nāk ar jaunām gaidām, satraukumiem un prieku par to, ka atkal varam būt kopā, lai sāktu vai arī turpinātu savu izglītības ceļu. Šim ceļam nav un nevar būt robežu, jo zinības ir neizmērojamas. Ne velti sakām, ka mācīties nekad nav par vēlu, un patiesi apsveicami ir mācīties mūža garumā, nekad neapstājoties pie sasniegtā," uzsver Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš norāda, ka zināšanas ir dzīves pamats, ko neviens nevar atņemt, tomēr "patiesa gudrība slēpjas spējā dalīties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīves laikā apgūto, lai katra nākamā paaudze būtu gudrāka un izglītotāka, lai tā neatkārtotu iepriekšējo kļūdas, bet mācītos no tām un taptu gudrāka it visā".

Savukārt premjerministre Laimdota Straujuma (V), apsveicot visus tos, kam 1.septembris ir īpašs datums, atminas savu bērnību: "Es savas skolas gaitas sāku pirms daudziem gadu desmitiem nelielā ciemā Latgalē. Svarīgāk par to, kur atrodas skola, kurā mācāties, ir tas, lai tajā ar dzīvesprieku un aizrautību būtu apveltīti gan skolēni, gan skolotāji. Mīļie skolēni, pirms gadu desmitiem mēs pat nevarējām iedomāties par visām iespējām, kas jums šodien paveras visā pasaulē – izmantojiet tās ar pilnu jaudu."

Ministru prezidente gan tiem, kuri tikai uzsāks skolas gaitas, gan tiem, kuri turpinās krāt zinības augstskolās, novēl "apzināties, ka izglītība ir pats pamats, uz kā būvēt jūsu personības un arī turpmāko dzīvi. Zināšanas ir atslēga uz daudzām durvīm, kuras dzīves gaitā jums nāksies vērt vēl un vēl".

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V)skolotājiem, pasniedzējiem un vecākiem vēl "neizsīkstošu degsmi, pacietību un prieku, atbalstot un iedvesmojot mūsu jauniešus, atklājot un attīstot viņu talantus, ik dienas redzot Latvijas nākamās paaudzes augam un izglītojamies".

"Lai skolēniem un studentiem mācības un studijas sniedz prieku un gandarījumu, vieš jaunus izaicinājumus, atklāj apvāršņa bezgalību neierobežotam iespēju un ideju lidojumam. Savā dzīves ceļā vienmēr izvirziet visaugstākos mērķus, sasniedziet un apsteidziet tos. Ar neatlaidību un gribasspēku, ar mīlestību un atbildību par savu darbu, savu nākotni un savu valsti," mudina politiķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!