Foto: F64

Rīgas brīvostas valsts puses pārstāvji piektdien nolēmuši aicināt sasaukt Rīgas brīvostas ārkārtas valdes sēdi un lemt par brīvostas vadītāja Leonīda Loginova atbrīvošanu no amata, portālu Delfi" informēja Satiksmes ministrijā (SM).

SM pārstāve Rīgas brīvostas valdē Džineta Innusa norāda, ka atbilstoši tikšanās laikā lemtajam, tiks sagatavota vēstule un nosūtīta Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam Andrim Amerikam (GKR), ar ierosinājumu sasaukt valdes ārkārtas sēdi un tajā iekļaut trīs darba kārtības jautājumus.

Darba kārtībā plānots izskatīt Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojuma ieteikumus, jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšana ar Loginovu, kā arī lemt par dienesta izmeklēšanas ierosināšanu, lai noskaidrotu Rīgas brīvostas pārvaldes darbinieku atbildību par VK revīzijas ziņojumā norādītajiem un konstatētajiem pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien izvērtēja Valsts kontroles revīzijā konstatētos pārkāpumus Rīgas brīvostas pārvaldes darbā laikā no 2009. līdz 2011.gadam un nolēma lūgt premjeru Valdi Dombrovski (V) izvērtēt Rīgas brīvostas valdes darbību.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) rosinās nākamās nedēļas koalīcijas sadarbības padomes sēdē lemt par Rīgas brīvostas vadības maiņu saistībā ar VK revīzijas atzinumā atklātajiem pārkāpumiem ostas darbībā.

Valsts kontrole publiskotajā revīzijā konstatējusi, ka Rīgas brīvosta normatīvo aktu pārkāpumu, neatbilstošas un nesaimnieciskas rīcības rezultātā radījusi zaudējumus vai nepamatoti rīkojusies ar finanšu līdzekļiem kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu.

Piemēram, ostas finanšu līdzekļi - 595 000 latu - nelikumīgi tērēti gan darba samaksas noteikumiem neatbilstošām prēmijām, dāvanām un veselības apdrošināšanai valdes locekļiem, gan kļūdaini aprēķinātiem pabalstiem, atvaļinājuma naudai un darba nespējas lapas naudai, atklājusi VK.

Šo faktu dēļ Valsts kontrole vērsīsies Ģenerālprokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!