Foto: LETA

Valsts pārvaldē nākamajos trīs gados darbu varētu zaudēt no pieciem līdz septiņiem tūkstošiem cilvēku, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Samazinājums tādējādi būtu ap 7%. Krieviņš nenoliedza, ka daļa varētu būt brīvās vakances. Pēc pēdējiem datiem tiešajā valsts pārvaldē – ministrijās un to padotības iestādēs, ir ap 3000 vakanču. Samazinājums varētu skart tos, kuri nodrošina atbalsta funkcijas.

"Mēs apzināmies, ka ir nepieciešams valsts pārvaldi padarīt efektīvāku. Piemērs ir atbalsta funkcijas – jautājums, vai mums vajag katrā pārvaldē grāmatvedi, personāla lietvedi. Tas ir tas, ko var darīt viena iestāde visām ministrijām un padotības iestādēm," sacīja Krieviņš.

"Tas, ko mēs redzam arī skatoties uz visiem konkursiem, cilvēki nevēlas strādāt valsts pārvaldē, valsts pārvalde nav konkurētspējīga pēc sava atalgojuma un lielās darba slodzes, kas ikdienā jāiztur," atzina valsts kancelejas vadītājs.

Viņa skatījumā, ietaupītā nauda ir jānovirza atalgojuma sistēmai, lai to sakārtotu. Mērķis varētu būt, lai valsts pārvaldē atalgojums būtu 80% no atalgojuma, kas tiek maksāts privātajā sektorā par darbu līdzīgā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!