Bijušais premjerministrs Ivars Godmanis uzskata, ka būtu pareizi palielināt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja algu, turklāt šāda pieeja būtu jāievieš visā valsts pārvaldē - nedaudz jāpalielina darba samaksa, vienlaikus samazinot strādājošo skaitu.

LTV raidījumā "Rīta panorāma" politiķis uzsvēra, ka ne visiem ir jāpalielina algas, tomēr būtu dīvaini, ja to paaugstinātu tikai VID ģenerāldirektoram, bet ne, piemēram, vietniekiem. Viņš uzsvēra, ka tādos uzņēmumos kā "Latvenergo" vai "Lattelecom" vadītāju algas ir krietni lielākas.

Kopumā valsts pārvaldē būtu jāsamazina strādājošo skaits, bet augstāks atalgojums ļautu tajā piesaistīt labākus darbiniekus. Godmanis gan norāda, ka, lai arī Latvijas iedzīvotāju skaits ir sarucis, valsts pārvaldes funkciju kļūst tikai vairāk, tādēļ samazinājums nevar būt proporcionāls valsts iedzīvotāju skaita kritumam.

Jau ziņots, ka konkurss uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu beidzies bez rezultātiem, teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). "Atbilstošas kapacitātes cilvēku atrast mēs pašlaik nevarējām," viņš atzina, piebilstot, ka paralēli uzrunāti vairāki cilvēki, kas varētu pieteikties konkursā, taču viņi atteikušies, vēršot uzmanību gan uz neatbilstošo atalgojumu, gan ģimenes iebildumiem.

Jaunu konkursu uz vakanto amatu pagaidām nav plānots izsludināt, un VID vadītāja amata kandidāti divas nedēļas tiks meklēti valsts pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!