Foto: Ministru Kabinets

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien bijušajiem un esošajiem valsts pārvaldes darbiniekiem, kuri veicinājuši Latvijas iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), pasniedzis Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstus, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Atzinības raksti pasniegti kopumā 45 cilvēkiem, kuri strādā vai ir strādājuši Pārresoru koordinācijas centrā, Valsts kancelejā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, Attīstības finanšu institūcijā "Altum", Ekonomikas ministrijā, Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, SIA "Standartizācijas akreditācijas un metroloģijas centrā", Zemkopības ministrijā, Izglītības un zinātnes ministrijā, AS "Kalceks", Augstākajā tiesā, SIA "Nord-Vacc Latvija", Latvijas Universitātē, Labklājības ministrijā, Satiksmes ministrijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Finanšu ministrijā, kā arī Ārlietu ministrijā.

Pasniedzot apbalvojumus, Kučinskis uzsvēris, ka ir jāpateicas visiem valsts pārvaldes darbiniekiem, kuri devuši savu ieguldījumu, lai būtu iespējama Latvijas iestāšanās OECD. "Noteiktu panākumu sasniegšana savulaik bija kā augstu pacelta latiņa, kas jāsasniedz, bet tagad tās ir pašsaprotamas normas," teicis Kučinskis.

Jau ziņots, ka Kučinskis un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija pavasarī parakstīja līgumu par Latvijas pievienošanos organizācijai. Līgumu 16. jūnijā atbalstīja Saeima, un Latvija 1. jūlijā kļuva par jau 35. OECD dalībvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!