Foto: LETA

Notiks Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieka Uģa Araka un Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka Andreja Siņavina rotācija, portālu "Delfi" informēja policijā.

"Nenoliedzami ilgstoši strādājot vienā un tajā pašā jomā veidojas dabiska ikdienas rutīna," atzīst Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Pamainot vidi un uzdevumus darbiniekam rodas jauni izaicinājumi, radošas idejas, kas no personāla attīstības menedžmenta ir ļoti svarīgi. Jo īpaši iestādēs, kur struktūras dēļ vertikālai personāla karjeras attīstībai ir maz iespēju, jo vairāk jāizmanto horizontālā karjeras attīstība, kas nodrošina iespēju augsti profesionāliem kadriem palikt iestādē un izmantot savas uzkrātās zināšanas un pieredzi profesijā, kas viņam ir sirdij tuva un mīļa," turpina Ķuzis.

Ilggadējais ONAP priekšnieks Araks, kurš šajā amatā ir ieguvis neatsveramu pieredzi, zināšanas un pierādījis sevi kā profesionālu, atbildīgu un prasīgu vadītāju tiks pārcelts VP Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka amatā. Savukārt līdzšinējais Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Siņavins turpmāk vadīs VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi, kurai viņa profesionālās zināšanas, pieredze un inovatīvā pieeja problēmu risināšanai būs vērtīgs pienesums.

"Situācijā, kad mums ir ļoti būtiski uzlabot izmeklēšanas kvalitāti, lai lietas līdz tiesai nonāktu labi sagatavotas, ar neapgāžamiem pierādījumiem, manuprāt, šo abu patiesi profesionālo vadītāju rotācija būs vērtīgs pienesums Valsts policijai kopumā," atzīst VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

"Araks ir lielisks organizators, ļoti labi pārzina noziegumu izmeklēšanu un zina to, kas visvairāk nepieciešams no ekspertiem - kriminālistiem. Savukārt A.Siņavins ar zinātniski inovatīvu pieeju darba kvalitātes uzlabošanai, kas īstenota veiksmīgi vadot Kriminālistikas pārvaldi, būs neatsverams ieguvums organizētās noziedzības apkarošanai, kas divdesmit pirmajā gadsimtā prasa jaunus risinājumus," piebilst Grišins.

Aptuveni pirms gada – 2013. gada martā, VP Priekšnieks Ints Ķuzis īstenoja pirmo valsts policijas vadošo amatpersonu rotāciju, mainot vietām Rīgas reģiona, Galvenās kārtības, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes un Koledžas vadītājus, kas praksē ir attaisnojusi gaidītās cerības.

Nedaudz vēlāk rotācijas un tam sekojošas strukturālas izmaiņas pieredzēja Galvenās kārtības policijas pārvalde, kur tās ierosināja tagadējais priekšnieks Artis Velšs.

Savukārt ar šo rotāciju savas idejas uzsācis realizēt Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!