Foto: F64

Latvija šobrīd daudz labāk nekā iepriekš paredzams pilda mērķus, kas saistās ar pievienošanos eiro zonai, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš uzskata, ka mūsu valstij šis ir objektīvi pamatots lēmums, kas balstās jau esošajā lata piesaistē eiro un nepieciešamībā kļūt par pilntiesīgu eiro zonas partnervalsti ar visām no tā izrietošajām tiesībām un jau esošajiem pienākumiem.

To prezidents atzinis pirmdien darba vizītes ASV ietvaros, Ņujorkā, darba pusdienu laikā ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, kurās valstu vadītāji pārrunājuši Latvijas un Lietuvas attiecību aktuālākos jautājumus, kā arī pievērsušies Baltu vienotības dienai.

Prezidenti bija vienisprātis, ka par spīti viedokļu atšķirībām un risināmiem jautājumiem abu valstu starpā, Latvijas un Lietuvas attiecības ir balstītas uz savstarpējiem kaimiņattiecību pamatiem, sadarbība ir daudzpusīga un konstruktīva, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Abu valstu vadītāji sarunā skāra arī jautājumus, kas izriet no Latvijas un Lietuvas iekšpolitikas aktualitātēm, tai skaitā, no rudenī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Lietuvā un Latvijas mērķa paplašināt dubultpilsonības pretendentu loku, attiecinot to uz vairākām ārpus Latvijas un Latvijā dzīvojošo kategorijām. 

Abu valstu vadītāji pārrunāja arī Baltijas un Dienvidaustrumu Āzijas valstu ekonomiskās sadarbības iespējas.

Bērziņš uzsvēra, ka pēc nesenās Turkmenistānas prezidenta vizītes laikā Latvijā ir guvis apliecinājumu tam, ka šādai sadarbībai ir abpusēja ieinteresētība un pamatojums nākotnē veidot reģionālus projektus ekonomiskās attīstības labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!