Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš pozitīvi vērtē Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas otrās valdības 100 dienās paveikto.

To žurnālistiem trešdien sacīja pats prezidents Bērziņš. Valsts prezidents arī informēja, ka iecerējis tikties ar dažādiem ministriem, lai pārrunātu dažādas aktualitātes attiecīgajās nozarēs. "Es vērtēju pozitīvi šīs pirmās simts dienas. Mēs esam faktiski nonākuši līdz brīdim, kurā ir iesniegta daļa koncepciju," sacīja prezidents.

Viņš uzsvēra, ka iepriekšējās nedēļas laikā ir aktīvi strādāts pie enerģētikas attīstības koncepcijas, kas ir Eiropas enerģētikas politikas sastāvdaļa. Savukārt tuvākajā laikā prezidents iecerējis tikties ar izglītības ministri Mārīti Seili, lai iepazītos ar jautājumiem, kas skar izglītības attīstību. Savukārt ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu prezidents iecerējis pārrunāt jautājumus, kas skar tālāko pašvaldību struktūras attīstību.

Prezidents norādīja, ka viņam ir jādodas dažādās pašvaldību vizītēs un ir svarīgi saprast ministru viedokli, lai varētu saskaņoti informēt pašvaldības.

Jau ziņots, ka ceturtdien Straujumas otrajai valdībai apritēs 100 dienas. Saeima valdību Straujumas vadībā apstiprināja pagājušā gada 5.novembrī. Ministru kabinetu veido trīs partneri - "Vienotība", ZZS un Nacionālā apvienība (NA). "Vienotībai" ir pieci ministru portfeļi un Ministru prezidenta amats, ZZS - pieci ministru portfeļi, bet NA - trīs ministru portfeļi. Valdībā strādā septiņi ministri no Straujumas pirmās valdības.

Pagaidām pielaide valsts noslēpumam izsniegta visiem valdības locekļiem, izņemot veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS). Līdz ar to kvorums Ministru kabineta sēžu slēgtajās daļās ir nodrošināts. Belēvičs iepriekš norādīja, ka nav saņēmis nekādu informāciju no Satversmes aizsardzības biroja. Viņš arī pauda pārliecību, ka veselības ministra darbs ikdienā neprasa pielaidi, jo viņam nav jāstrādā ar valsts noslēpumu saturošiem jautājumiem.

Pielaide valsts noslēpumam tika atteikta diviem iepriekšējās Straujumas valdības ministriem no NA - tieslietu ministrei Baibai Brokai, kura šā iemesla dēļ demisionēja, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!