Foto: DELFI/LETA

Leģendārais LTV kultūras žurnālists Andrejs Volmārs nolēmis turpmāk vairs nespiest roku ekspolitiķim Artusam Kaimiņam, kuru viņš nu uzskata par "deģenerātu" un "draņki". Lai gan agrāk abiem bijušas labas attiecības, tagad Volmārs jūtas Kaimiņa piesmiets un izmantots. Lietas būtība ved uz interneta šovu "Suņu būda", kuru Kaimiņš atkal reanimējis un uz interviju bija uzaicinājis Volmāru. Šova ieraksta laikā Volmārs studiju pameta.

Kaimiņa sarunu šovs "Suņu būda" savulaik guva ievērojamu popularitāti; raidījums apsīka, kad Kaimiņš devās politikā. Nu šovs atkal redzams internetā ar jauniem viesiem – pie Kaimiņa jau paviesojusies, piemēram, kultūras ministre Agnese Logina un citi politiķi. Taču epizode ar Andreju Volmāru sagādāja vilšanos ne tikai skatītājiem, bet arī pašam viesim.

Kā žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj pats Volmārs, viņš vienkārši "stulbi iekritis". Aicināts uz sarunu, Volmārs Kaimiņam pārprasījis: vai tā ir tā pati "Suņu būda"? Jo Volmāru nesaistot šāda formāta sarunas, viņš to par žurnālistiku neuzskatot. Kaimiņš Volmāram samelojis, ka šis nu esot pavisam jauns projekts, "pilnīgi cits raidījums". Līdzšinējo labo attiecību vārdā Volmārs tomēr piekritis ierasties studijā.

"Es kā idiots pirms tam neuzprasīju, par kādām tēmām runāsim, un arī viņš man to neteica. Sajūta bija kā ar bomi pa pieri," izdevumam saka Volmārs, kurš ir nikns par virkni provokatīvu jautājumu, kuros Volmārs nejūtas kompetents. Kaimiņš izvaicājis gan par #metoo kustību, gan par krievu valodu sabiedriskajos medijos. Volmārs pārstāv viedokli, ka sabiedriskajam medijam nebūtu jāraida krieviski, taču nav vēlējies dziļāk tirzāt šo tematu. "Tā nav mana kompetence. Kāpēc tu man to prasi? Prasi tiem, no kuriem tas ir atkarīgs, kas to lemj," piktojas Volmārs.

Kaimiņš, savā stilā turpinādams, panāca to, ka Volmārs vairs nevēlējās studijā uzturēties un devās prom. Viņš dusmojas vien par to, ka nav piecēlies un aizgājis ātrāk. "Gribēju būt solīds. Taču ar šādu deģenerātu nevar būt solīds," argumentē kultūras žurnālists. Viņš pats pārraidi nav skatījies, jo zina, ka viņam nākšot vēmiens.

Volmārs sarunā ar "Privāto Dzīvi" spriež, ka Kaimiņš vēlējies "restartēt pats sevi" uz viņa rēķina, uztaisīt "skaļu materiālu".

"Nevis lai prese rakstītu, par kādu deģ...rātu viņš ir kļuvis un ka viņam ir viens tiesas process pēc otra, bet ka viņš ir izbirstējis pašu Volmāru," saka žurnālists. Pēc ieraksta Kaimiņš ar sarunbiedru vairs nav sazinājies. Volmārs nolēmis turpmāk šim cilvēkam roku vairs nespiest.

Pilns raksts lasāms 23. aprīļa izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!