Foto: LETA

Ņemot vērā Eiropas Savienības Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka Krievijas rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās, iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji, Valsts prezidents Andris Bērziņš neuzskata par iespējamu doties uz 9.maija svinību pasākumiem Maskavā, paziņojumā medijiem norāda Valsts prezidenta kancelejas preses dienests.

"Valsts prezidents uzvaru pār nacismu jau tradicionāli atzīmēs Latvijā, pieminot Otrajā pasaules karā kritušos kopā ar abās frontes pusēs karojušajiem Otrā pasaules kara veterāniem," teikts paziņojumā.

Neraugoties uz sabiedrības un mediju spiedienu, prezidents ilgstoši neatklāja to, vai dodies uz "uzvaras dienas" svinībām Maskavā. Viņš vairākkārt uzsvēra, ka par savu lēmumu sākotnēji informēs uzaicinātājvalsti.

Prezidents pēc Saeimā notikušajām diskusijām par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos atzina, ka personīgi ir pieņēmis lēmumu, vai doties vai nedoties uz 9.maija svinībām.

"Man tas lēmums ir bijis visu mūžu iekšā," viņš sacīja.

No Bērziņa otrdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" teiktā izrietēja, ka tad, ja tā būtu viņa paša izvēle, viņš uz Maskavu nedotos, taču zināmus pienākumus uzliekot Latvijas prezidentūra ES Padomē.

Viņš pieļāva, ka vizīte uz Maskavu varētu notikt pirms vai pēc 9.maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!