Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), izprotot sabiedrības bažas saistībā ar neseno sprādzienu ASV Teksasas štata minerālmēslu ražotnē, uzdevusi Valsts vides dienestam (VVD) un Vides pārraudzības valsts birojam (VPVB) izvērtēt situāciju saistībā ar minerālmēslu uzglabāšanas un pārkraušanas kompleksa būvniecību Kundziņsalā, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

VPVB ir jāizvērtē plānoto darbību iespējamās ietekmes, kā arī jāizvērtē izsniegtās darbības atļaujas nosacījumi.

VARAM valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Jurijs Spiridonovs uzsver, ka saprot iedzīvotāju bažas saistībā ar minerālmēslu uzglabāšanas un pārkraušanas kompleksa iespējamo būvniecību Kundziņsalā un sola drīzumā apmeklēt šo objektu. Spiridonovs norāda, ka atšķirībā no ASV, Rīgas kompleksā netiks nekas ražots.

Jau vēstīts, ka 17.aprīlī mākslīgā mēslojuma ražotnē ASV Teksasas štatā nogranda sprādziens, kurā ievainoti vairāk nekā 160, bet 12 cilvēki gājuši bojā.

Rīgas domes deputāti 2011.gadā akceptēja SIA "Riga fertilizer terminal" ieceri Kundziņsalā izveidot minerālmēslu pārkraušanas un īslaicīgas uzglabāšanas termināli.

Plānots, ka minerālmēslu terminālis Kundziņsalā, Rīgas Brīvostas teritorijā, aptuveni 12 hektāru platībā tiks uzbūvēts līdz 2014.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!