Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) visticamāk akceptēs jaunos "Rīgas satiksmes" (RS) sabiedriskā transporta biļešu cenu tarifus, taču ministrija saredzot zināmas neatbilstības likumam saistībā ar biļešu cenu celšanu mikroautobusos Rīgā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" norādīja VARAM ministra padomnieks un Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis.

Ministra padomnieks informēja, ka VARAM mēneša laikā izvērtēs jaunos tarifus un sniegs savu atzinumu.

Locis pavēstīja, ka Rīgas domē pieņemts lēmums celt braukšanas maksu mikroautobusos - arī tur biļetes cena būšot 1,15 eiro. Viņš norādīja, ka šo pakalpojumu Rīgā sniedz uzņēmums, kas tiesības pārvadāt pasažierus ieguva konkursa ceļā. Locis paskaidroja, ka toreiz konkursa uzvarētājs uz pieciem gadiem piekrita konkrētiem noteikumiem. Viņš prognozēja, ka līdzšinējās kārtība maiņas dēļ pārējiem konkursa dalībniekiem varētu rasties iebildumi.

Portāls "Delfi" vēstījis, ka no 2015.gada 1.frebruāra Rīgas sabiedriskajā transportā viena brauciena biļetes galīga cena tiks noteikta 1.15 eiro. Rīgas dome lēmumu pamato ar to, ka traucēts piemērot atšķirīgas biļešu cenas rīdziniekiem un nerīdziniekiem, kā arī ar to, ka valdība nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi galvaspilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā.

Jau ziņots, ka šāds domes lēmums izpelnījies asu kritiku ne tikai no sabiedrības, bet arī Valsts kontroles puses, kas norādījusi, ka trūkst informācijas par to cik pamatota ir biļešu cenu celšana.

Savukārt Locis raidījumā norādīja, ka lēmums celt biļešu cenas sabiedriskajā transportā galvaspilsētā ir Rīgas domes lēmums, kas jāpieņem "balstoties uz saviem skaitļiem''. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!