Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) samaksājusi 3488 eiro kādam uzņēmumam par pētījumu, kurā ir manāmas plaģiāta pazīmes, secinājusi Valsts kontrole.

Lai gan VARAM bija piešķīrusi 151 905 eiro Latgales plānošanas reģionam, tostarp paredzot līdzekļus attīstības programmas pielikuma izstrādei par sadarbības projektiem, tā ir noslēgusi līgumu ar uzņēmumu "ArGaumi" par šo pašu pienākumu veikšanu. Uzņēmumam ir piešķirti 3488 eiro, lai izstrādātu Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas pielikumu par potenciāli atbalstāmajiem individuālajiem un sadarbības projektiem.

Analizējot SIA "ArGaumi" izstrādāto Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas pielikumu par potenciāli atbalstāmajiem individuālajiem un sadarbības projektiem, revidenti secinājuši, ka pielikuma sadaļās ir norādīta informācija no citiem iepriekš izstrādātiem dokumentiem.

Rindkopas ir kopētas no Latgales programmas 2010.-2017.gadam, kā arī nodarbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība".

Valsts kontrole ieteikusi ministrijai izvērtēt iespēju atgūt nelietderīgi iztērētos 3488 eiro, ņemot vērā, ka šādu pašu pielikumu bija izstrādājis arī Latgales plānošanas reģions no tam jau piešķirtā finansējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!