Foto: DELFI
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu vērtēsim pēc viņa izvirzītā primāro darbu saraksta, sacīja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas vadītājs Viktors Valainis (ZZS).

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvās partijas vadītājs Jānis Bordāns piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez ZZS un "Saskaņas". Savai partijas Bordāns jaunajā valdībā vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Valainis uz VARAM iespējamu nonākšanu JKP pārraudzībā neraugās ne atbalstoši, ne noraidoši, jo patlaban asociācija krēslu sadali tikai novērojot. "Skaidrs, ka šim cilvēkam jābūt kompetentam gan vides, gan pašvaldību jautājumos. Ja kāds kandidāts atnāks un pateiks, ka vienkārši grib samazināt pašvaldību skaitu - tas vien liecinās par nekompetenci, jo šim ministram ir jāspēj pateikt ne tikai A, bet arī B. Proti, ja pašvaldību skaitu grib samazināt, tad ministram jāspēj skaidri definēt, kā iedzīvotājiem tiks nodrošināta izglītība, saremontēti ceļi un visas pārējās pašvaldību funkcijas," skaidroja Valainis.

Tāpat, Valaiņa ieskatā, topošajam ministram būtu svarīgi turpināt virkni sociālekonomisku projektu īstenošanu, kas uzsākti pašvaldībās, kā arī strādāt pie ministrijas un pašvaldību savstarpējās komunikācijas uzlabošanas.

"Mēs dzīvojam vienā valstī un neesam atrauti viens no otra. Ļoti svarīgi ir, ka ministrs iznāk uz diskusijām ar pašvaldībām, jo ir bijuši ministri, kas mūsos neieklausās un sekas bijušas kritiskas. Piemēram, duālās izglītības modeli gandrīz neieviesa, jo neklausījās pašvaldībās, bet beigās tas tomēr atrisinājās," teica Valainis.

Viņš norādīja, ka pilsētas ir gatavas runāt ar jebkuras partijas ministru, kurš būs tendēts uz sadarbību. Tāpat asociācija gatava arī izteikt vērtējumu katram izvirzītajam ministra krēsla kandidātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!