Foto: LETA

Rīgas domes precizētais pašvaldības nolikums, nosakot, ka katrā komitejā būs tieši 20 deputāti, atbilst likumam "Par pašvaldībām", informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Kā ziņots, Rīgas dome, ņemot vērā VARAM aizrādījumus par komiteju skaitlisko sastāvu, precizēja pašvaldības nolikumu nosakot, ka katrā komitejā būs 20 deputāti.

Ministrija norāda, ka likums "Par pašvaldībām" nenosaka maksimālo locekļu skaitu komitejā, tāpēc secināms, ka katrā komitejā var būt 20 locekļi. Līdz ar to Rīgas domes pieņemtā norma atbilst normatīvo aktu prasībām un VARAM nav pamata izteikt par to iebildumus.

Jau ziņots, ka "Saskaņa"/"GKR koalīcija aizejošā Rīgas domes sasaukuma pēdējā sēdē veica priekšdarbus, lai spētu nodrošināt stabilu vairākumu visās Rīgas domes komitejās arī nākamajā sasaukumā, kurā abas partijas būtiski zaudējušas pozīcijas, tādējādi līdzšinējā nolikuma apstākļos tas būtu apgrūtinoši. Tika noteikts, ka turpmāk katrs deputāts varēs darboties vairāk nekā divās domes komitejās, līdz ar to visās komitejās tagad darbosies līdz 20 politiķiem.

Rīgas domes opozīcijas partijas vērsās VARAM, prasot izvērtēt domes iepriekšējā sasaukuma rīcību pēdējā brīdī mainot Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumu.

VARAM vēstulē Rīgas domei norādīja, ka pašvaldības nolikumā minētais, ka katrā komitejā var darboties "līdz 20 deputātiem", nav precīzs skaitliskā sastāva definējums un nolikumā jānorāda precīzs komitejas locekļu skaits. Ņemot vērā to Rīgas dome precizēja, ka katrā komitejā darbosies tieši 20 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!