Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nav saskaņojusi noteikumus par atlaidēm Siguldas sabiedriskajā transportā.

VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska informēja, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) ir parakstījis negatīvu ministrijas atzinumu par atlaižu ieviešanu Siguldas sabiedriskajā transportā.

VARAM pagājušā gada 27.decembrī ir saņēmusi Siguldas novada domes 18.decembra saistošos noteikumus par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā.

Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļas vadītāja Diāna Kondratenko iepriekš skaidroja, ka Siguldā kopš 2012.gada septembra, izmantojot īpašas Siguldas iedzīvotāju ID kartes, ir iespējams sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. Šāda iespēja ir 11 maršrutos, kas izveidoti skolēnu pārvietošanai. Taču, lai nerastos situācija, ka skolēnu vecāki un pārējie ģimenes locekļi nedrīkst pārvietoties ar šiem skolēnu autobusiem, ir radīta iespēja, uzrādot ID karti, braukt tajos bez maksas. Šos autobusus var izmantot ikviens siguldietis, uzrādot savu ID karti.

Jaunajos noteikumos ir minētas sabiedrības grupas, kuras Siguldā var izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, un kā papildu kritērijs ir norādīta arī šī ID karte. Šie noteikumi izstrādāti, reaģējot uz izmaiņām normatīvajā regulējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!