Foto: LETA

Valdošās koalīcijas iekšienē turpinās Valda Zatlera "Reformu partijas" sabrukšana. Lai arī eksprezidenta slimības izraisītā rokāde ir notikusi un tagad "reformistu" priekšgalā ir Saeimas deputāts Edmunds Demiters, partijas biedri turpina pielaikot sev izdevīgākos "glābšanas riņķus"," svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis raugās uz "Vienotību", ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis vēl svārstās. Viņa priekšgājējs Roberts Ķīlis jau demisionējis, par aiziešanu no politikas tagad paziņojis arī Vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un līdzīgu domu apsver arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

"Latvijas politiskā vide šodien ir zināmu pārmaiņu priekšā, kas ir ļoti grūti prognozējamas un tie nosacījumi, teikšu atklāti, ir nepievilcīgi," sacīja Pavļuts.

Arī jau sākumā atšķēlusies Klāva Olšteina biedru grupa joprojām sēž Saeimā kā uz čemodāniem, gaidot izdevīgu brīdi, lai katapultētos. Trešā koalīcijas partija - Nacionālā apvienība - uz tā fona vienīgā daudzmaz izskatās pēc miera ostas. Tagad varēs pamēģināt vēl iegūt klāt reformistu atbrīvoto Vides un reģionālās attīstības ministra portfeli, lai gan līdz šim nacionāļus valdībā pārstāvošā Žaneta Jaunzeme-Grende kā kultūras ministre lielus plusus partijai nav nesusi tāpat kā tieslietu ministra Jāņa Bordāna pārliekā centība ātrāk izdot Amerikas Savienotajām Valstīm par Imantas hakeri dēvēto kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski. Vēl jāņem vērā, ka nacionāļu nišā var izveidoties arī vēl kāds konkurējošs grupējums, piemēram, partiju atstājušā Dāvja Stalta vadībā.

Līdz galam nav noformējusies arī Einara Repšes tā sauktā trešā atnākšana. Repše gan atkal dabūjis naudu no sponsoriem, skaļi un daudz reklamējas, aizstāvot uzņēmēju intereses, izmantodams bēdīgi slavenā oligarhu projekta "Par labu Latviju", padomdevējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!