Foto: PantherMedia/Scanpix
Vecmīlgrāvī šodien konstatēto smaku izraisījuši kuģa kraušanas darbi SIA "PARS termināls" teritorijā Kundziņsalā, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektors, kopīgi ar Rīgas Brīvostas pārvaldes Ostas policiju apsekojot uzņēmumus, kas strādā Kundziņsalā un Bolderājā, konstatēja, ka naftas produktu iekraušana tiek veikta "PARS terminālī". Darbi notika maksimālā pārkraušanas režīmā, kas līdz ar šodien pilsētā valdošo rietumu vēja virzienu radīja smaku, kas izplatījās Vecmīlgrāvī.

Tika veikti mērījumi un paņemti kuģī iekrauto naftas produktu paraugi. Ir sākta administratīvā lietvedība pret "PARS terminālu", informēja Bukleviča.

Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka, ja pēc VVD sniegtās informācijas atklāsies pārkāpumi kāda ostas uzņēmuma darbībā, valde lems par turpmāko rīcību un neizslēdz arī termināla slēgšanas iespēju.

VVD uzņēmumam pieprasījis iesniegt informāciju par lietas apstākļiem un naftas produktu saturu. Pēc šīs informācijas saņemšanas un paņemto paraugu analīzes rezultātiem tiks lemts par attiecīgu soda mēru.

Bukleviča norādīja, ka VVD aplikācijā "Vides SOS" un pa tālruni dienests dienas laikā saņēmis vairāk nekā 30 iedzīvotāju sūdzības par traucējošu smaku, kas kopš šī rīta atkal pārņēmusi Vecmīlgrāvja mikrorajonu.

Kā ziņots, saistībā ar trešdien konstatētu smaku Vecmīlgrāvī VVD lūdzis AS "B.L.B Baltijas terminālis" samazināt kuģa iekraušanas ātrumu, sacīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Pēc tam, kad "B.L.B Baltijas terminālī" smakas avots netika konstatēts, VVD inspektori devās pārbaudīt kuģu iekraušanas termināļus arī uz Bolderāju un Kundziņsalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!