Foto: PantherMedia/Scanpix
Parakstot sadarbības līgumu starp Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Pensionāru federāciju, Igaunijas Pensionāru biedrību un Lietuvas Pensionāru savienību, sācies darbs pie projekta "Vecums nav šķērslis", kura mērķis ir celt pensionāru dzīves kvalitāti Baltijā.

Kā informēja RSU, projekts norisināsies 2,5 gadu garumā.

Projektā plānots izstrādāt apmācību programmas, mācību materiālus un sagatavot pasniedzējus, kas tālāk apmācītu pirmspensijas un agrīnā pensijas vecuma cilvēkus par to, kā pārdzīvot adaptācijas periodu, aizejot pensijā, kā saglabāt fizisko veselību, kā saglabāt psiholoģisko veselību un apgūt jaunas zināšanas un prasmes, kā arī kā izvairīties no vientulības un pārvarēt to.

Aizvadītajā nedēļā RSU jau norisinājusies šī projekta partneru tikšanās, kurā izveidotas četras darba grupas. Līdz nākamajai sanāksmei šī gada decembrī Viļņā darba grupām jāizstrādā mācību programmas, savukārt līdz 2018. gada vasarai - arī mācību materiāli, lai jau nākamā gada rudenī apmācītu 40 lektorus no visām iesaistītajām valstīm. Savukārt darbs ar mērķauditoriju - pirmspensijas un agrīna pensijas vecuma cilvēkiem - norisināsies, sākot no 2019. gada.

Projekts tiek īstenots ar Ziemeļu Ministru padomes izglītības un pētniecības mobilitātes programmas "NordPlus" finansiālo atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!