Foto: F64

Veicot neplānotas ugunsdrošības pārbaudes un pārliecinoties par dežurējošā personāla zināšanām par rīcību ugunsgrēka gadījumā nakts laikā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 10 iestādēs konstatējis –ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma nav darba kārtība, informē VUGD.

Šonedēļ pārbaudes veiktas 54 sociālās aprūpes centros, slimnīcās un internātskolās, un to laikā konstatēts, ka 38 objektos ir problēmas ar evakuācijas izejas durvju atvēršanu, 16 objektos dežurējošā personāla skaits bija nepietiekams, lai nepieciešamības gadījumā veiktu cilvēku evakuāciju, savukārt septiņos objektos dežurējošais personāls nezināja, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā, piemēram, nespēja pastāstīt, ko darīs, uz kādu tālruņa numuru zvanīs un kā organizēs cilvēku evakuāciju.

Par konstatētajiem pārkāpumiem VUGD sagatavos pārbaudes aktus ar pārkāpumu novēršanas termiņiem, kurus iesniegs atbildīgajām personām par ugunsdrošību objektos. 11 gadījumos par pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem sāktas administratīvās pārkāpumu lietvedības un piemēroti naudas sodi.

VUGD norāda, ka dienesta ugunsdrošības inspektori regulāri veic publisko ēku ugunsdrošības pārbaudes ar mērķi identificēt nepilnības un uzdot ēku īpašniekiem tās novērst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!