Foto: AFP/Scanpix

Ekonomikas ministrija, balstoties uz iedzīvotāju ziņojumiem, grasās veidot riskanto sabiedrisko ēku sarakstu un šajās būvēs veikt ārkārtas neatkarīgas ekspertīzes, lai pārliecinātos par to drošību, informē Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa - Znota.

Interneta vietnē www.mazinamslogu.gov.lv izveidota sadaļa ziņojumiem par pārkāpumiem būvniecībā. Valsts kanceleja un Ekonomikas ministrija aicina šajā vietnē iesniegt sūdzības un ziņot par pārkāpumiem būvniecības procesā vai ēku ekspluatācijā. To darīt iespējams arī anonīmi.

Šie ziņojumi tiks apkopoti un izmantoti riskanto sabiedrisko ēku saraksta veidošanai. Lai pārliecinātos par šo būvju drošību, tajās tiks veiktas ekspertīzes, norāda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP).

"Neviens likums, lai cik bargs un stingrs tas būtu, nepasargās mūs no cilvēku bezatbildīgas rīcības un attieksmes. Tāpēc aicinām neklusēt par būvniecības procesa pārkāpumiem un nekvalitatīviem darbiem, bet sniegt par to pēc iespējas precīzāku un pilnīgāku informāciju, lai atbildīgās iestādes to varētu pārbaudīt un atbilstoši rīkoties," teic ministrs.

Zolitūdes traģēdija iezīmējusi sistēmiskas problēmas kvalitātē, skaidro Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Tāpat tā norādījusi uz trūkumiem atbildīgo amatpersonu un speciālistu atbildības sasaistē ar rīcību vai bezdarbību. Viņa uzsver, ka identificētās problēmas ir steidzami jārisina, ieviešot fundamentālas izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!