Foto: F64
Salīdzinot ar citiem pacientiem, kuri varētu būt līdzīgā stāvoklī, līdzīgā programmā, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa atveseļošanās kurss varētu būt divas, varbūt trīs nedēļas, tā raidījumam "LNT Ziņas" piektdien vērtēja rehabilitācijas centra "Vaivari" valdes loceklis Artūrs Bērziņš.

Savukārt kardioķirurgs Romans Lācis vērtēja, ka rehabilitācija varētu ilgt vienu, divas nedēļas.

Kā vēsta raidījums, Vējonis bija viens no septiņiem pacientiem, kurš piektdien līdz plkst.12 iestājies rehabilitācijas centrā "Vaivari". Viņš no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas atvests ātrās palīdzības automašīnā, kas esot ierasta prakse, ja pacients no vienas ārstniecības iestādes tiek nogādāts uz otru.

Prezidents ievietots 4. nodaļā, kurā tiek īstenota neirorehabilitācijas programma.

Jau vēstīts, ka Vējonis piektdien, 26. februārī, izrakstīts no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas.

Iepriekš ziņots, ka 18. janvārī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti 19. janvārī nolēma turpmāku prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidentam bija nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai.

Tikmēr tika pieņemts lēmums ar 20. janvāri Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticēt Saeimas priekšsēdētājai. Tajā pašā dienā Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā prezidentam Vējonim veikti papildus izmeklējumi. Mediķi konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda pieņēma lēmumu, ka galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana. Šajā pašā dienā Valsts prezidentam sekmīgi tika veikta sirds operācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!