Foto: LETA
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) ceturtdien, 29.janvārī, ticies ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai pārrunātu pastiprinātās Krievijas militārās aktivitātes Latvijas pierobežā, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrija.

Vējonis norādīja, ka nav izprotami Krievijas pastiprināto un bieži vien izaicinošo Krievijas aktivitāšu mērķi iepretim Baltijas valstīm, kas viennozīmīgi veicina spriedzi.

"Krievijas militārās aktivitātes Latvijas pierobežā raisa bažas par drošības situāciju reģionā, jo īpaši Ukrainas notikumu kontekstā, tāpēc aicināju vēstnieku skaidrot, kāpēc kuģi un lidaparāti veic manevrus dažu kilometru attālumā no mūsu valsts robežas. Izpaliekot paskaidrojumam, rodas jautājumi – kas ar šo tiek vēstīts Latvijai un, vai tā ir Krievijas spēku demonstrācija" norādīja ministrs.

Vējonis aicināja Krievijas pusi būt atklātākiem un izmantot mūsu rīcībā esošos uzticību veicinošos pasākumus, lai kliedētu bažas par Krievijas mērķiem un nodomiem Baltijas reģionā.

Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir veidot konstruktīvu dialogu un sadarbību ar Krieviju: "Mēs esam par labām kaimiņattiecībām un viens no labu attiecību priekšnosacījumiem ir spēja atklāti runāt par bažām un neskaidriem jautājumiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!